Camelia şi Neluţu vă invită la joc!

Ierusalim - Curs de Dans Traditional Romanesc

18 - 23 noiembrie 2009

în perioada 18 - 23 noiembrie 2009 am fost invitaţi de către Balkan Folkdance Society - DUNAV din Ierusalim, să predăm dansuri tradiţionale româneşti la Seminarul dedicat folclorului coregrafic românesc.

A fost o experienţă extraordinară pentru că am avut ocazia să cunoaştem nişte oameni deosebiţi, foarte buni dansatori şi cu un respect pentru folclorul românesc cum mulţi dintre români nu îl au.

Au participat la acest seminar aproximativ 80 de persoane din Israel şi ne-am propus de la început să-i învăţăm câteva dintre cele mai frumoase dansuri tradiţionale româneşti din Transilvania şi din alte zone folclorice ale României. Credem că am reuşit, dovadă fiind reacţia majorităţii cursanţilor de la sfârşitul seminarului, care ne-au aplaudat îndelung.

însă, ceea ce este important de spus aici, este faptul că străinii care iubesc folclorul românesc, ştiu extrem de puţin despre dansurile tradiţionale româneşti din Transilvania. Majoritatea dansurilor, aşa zise tradiţionale româneşti, pe care aceşti iubitori de folclor din Israel le cunosc (în special cele din Transilvania), sunt stilizate şi transformate de către coregrafii români sau străini, care au predat de-a lungul anilor, în coregrafii ″comerciale″ uşor de învăţat. Este trist pentru că folclorul coregrafic românesc autentic a avut astfel mult de suferit.

Dorim şi pe această cale să le mulţumim organizatorilor seminarului pentru respectul pe care ni l-au acordat şi pentru faptul că ne-au oferit posibilitatea să vizităm Israelul şi să cunoaştem istoria şi tradiţiile poporului lor.

תודה
Camelia şi Neluţu


Curs de Dans Popular Pentru Adulţi

săptămânaldetalii »

CASA DANSULUI ROMÂNESC

2 Februarie 2018detalii »

Ethnographic voyage in Transylvania

25 iunie - 6 iulie 2013 detalii »

Arhiva ...»

Adresa:
Str. Jules Verne
400481, Cluj Napoca, Cluj
Romania

Telefon:
Camelia: +40 740 953 900
Nelutu: +40 745 525 271

Email:
camimotoc@yahoo.com
nelutumotoc@yahoo.com 

x
This website is using cookies. . That's Fine